10 Dakikada Hazırlanan Krem Şokola Tarifi ile Misafirlerinizi Etkileyin!
Fransız mutfağının vazgeçilmezi Krem Şokola, yoğun çikolata tadı ve ipeksi dokusuyla evinize geliyor! Az malzeme ile mükemmel pastane lezzetini elde etmek için bu pratik tarife göz atın.

Fransız mutfağının şık ve lezzetli tatlılarından biri olan “Krem Şokola”, orijinal ismiyle Crème au Chocolat, artık evinize geliyor. Dışarıda tatlıcılarda yüksek fiyatlarla satılan bu ipeksi tatlının sırrı, aslında birkaç basit malzeme ve doğru pişirme yönteminde gizli. Üstelik, evde hazırlanması oldukça pratik. Yoğun çikolata tadıyla mest eden bu lezzet, her mevsim, yaz-kış demeden kalpleri kazanıyor.
İşte evde yapabileceğiniz krem şokola tarifi adım adım…
GEREKEN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
1 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
Süsleme için:
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
3 adet çilek (yarıya kesilmiş)
1 parça çikolata (rendelenmiş)
HAZIRLANIŞI
- Mısır nişastası, pirinç unu, toz şeker ve kakaoyu bir tencereye koyun. Kuru malzemeleri iyice harmanlayın.
- Ocağa koymadan önce, yavaş yavaş ekleyeceğiniz soğuk süt ile sürekli karıştırarak karışımın kıvamını açın. Böylelikle topaklanma olmaz.
- Tencereyi ocağa alın ve tatlı karışımını, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kısık ateşte, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra, küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ekleyin ve tatlının sıcaklığında erimesini sağlamak için karıştırın.
- Servis kaselerine aktardığınız tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra, en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Üzerini dilimlenmiş çilek, rendelenmiş çikolata ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.